logo ciorogarla

Ziua de 15 august a fost foarte plină de evenimente la Ciorogârla şi primarul Victor Niculae şi consilierii locali au împărțit ziua în două hotărând ca dimineaţa să fie dedicată celor mici şi după amiaza adulţilor pentru sărbătorirea ziua comunei în care trăiesc.Primul parc pentru copii

Aşadar, la Ciorogârla, pe 15 august a fost inaugurat primul parc pentru copii al comunei, amenajat pe un loc de circa 2000 mp. Inaugurarea a fost fără fast, pur şi simplu, a fost deschisă poarta dintre terenul şcolii şi parc. L-am „răpit” pentru câteva momente pe primarul Victor Niculae de lângă bunicile şi mămicile cu care stătea de vorbă pentru a ne povesti puţin despre parc: „ Ce vedeţi aici reprezenta o urgenţă pentru copiii din Ciorogârla şi este tot ceea ce am putut face ca investiţie în anul 2014. Înafară de curţile proprii sau, din păcate, strada, copiii din Ciorogârla nu avea un spaţiu de joacă numai al lor. Iar acest lucru ne-a fost deseori solicitat de cetăţenii comunei, după ce am rezolvat cu introducerea apei, a canalizării şi a gazului. Parcul este realizat 100% cu fonduri proprii, puţine, după cum Jurnalul de Ilfov a mai scris. Amenajarea a durat două luni, aici înainte era un spaţiu viran, valoarea a fost de circa 4 miliarde lei (vechi), urmează ca în 2015 să facem un parc şi pentru copiii din satul Dârvari. Apoi, o altă urgenţă a comunei o reprezintă tot tinerii şi, pentru ei, avem proiectul pentru o sală de sport. Sunt 2030 de elevi care învaţă la Ciorogârla şi lipsa unui spaţiu destinat sportului este acută. Din calculele făcute ne-ar trebui 24 miliarde lei (vechi) pentru această sală şi, dacă nu găsim bani din alte surse, o vom face până la urmă tot din fondurile „subţiri” ale primăriei. Ne-am oprit momentan de la alte investiţii – asfaltare şi extindere de canalizare pe 29 km – evident, din lipsă de fonduri.”

Cântec, joc şi voie bună

De la orele 14 până la orele 22, „Caravana lui Axinte” a asigurat muzica, dansul şi râsetele pe scena amplasată pe terenul de fotbal al comunei. Prezent pe toată perioada desfăşurării petrecerii în cinstea comunei, în ciuda convalescenţei în care încă mai este, primarul Victor Niculae spune că, deşi în zi caniculară, nu ar fi putut să stea liniştit acasă fără a fi prezent şi a supraveghea, alături de forţele de ordine ale poliţiei şi jandarmilor ca totul să se desfăşoare în bune condiţii. Cât despre „daruri” către ciorogârleni, Victor Niculae afirmă: „ Nu sunt adeptul micului şi a berii oferite locuitorilor, sunt la al treilea mandat şi nu am dat niciodată un mic şi o bere. M-am convins că se poate şi fără”. Cât despre programul artistic, Florin Petrescu alias Axinte a adus la Ciorogârla nume diverse ale scenelor de spectacol pentru a satisface gusturile diverse ale locuitorilor. Am văzut-o pentru prima oară pe Irina Loghin de foarte aproape şi, înafara vocii inconfundabile şi a costumului tradiţional românesc prahovean, trebuie menţionată şi frumuseţea fizică pe care cei 75 de ani ai domniei sale nu i-au umbrit-o foarte mult. I-au urmat pe scenă Axinte cu umorul lui specific, Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.

Adresez salutul meu personal tuturor celor care viziteaza aceasta pagina web, iar din partea comunitatii pe care o reprezint, urez bun venit celor care deschid acest site, pentru a afla cat mai multe despre Comuna Ciorogarla.

- Victor NICULAE -

Newsletter

Contact

Ne gasiti la adresa:

Comuna Ciorogirla, Str. Sos. Bucuresti,      nr. 112,
C.P. 077055
Judetul Ilfov

Sau ne puteti suna:

Telefon: 021/313.15.90
Fax: 021/313.15.90

E-mail: contact@primariaciorogarla.ro