logo ciorogarla

Problema transportului public de persoane din Ilfov îi silește pe primari să caute soluții extrem de variate. Primarul din Ciorogârla, Victor Niculae a ales metoda impunerii doleanțelor în fața patronilor firmelor de maxi-taxi și a reușit să rezolve situația.

Pe lângă aceasta, în Ciorogârla continuă lucrările de apă și canalizare dar și o amplă campanie de curățenie în localitate.
Bătăile de cap pe care i le dădeau transportatorii și maldărul de reclamații primite de la localnici l-au făcut pe primarul Niculae să adopte măsuri de forță. Cum a reușit să rezolve situația ne spune chiar acesta: ” Veneau oamenii la mine disperați că nu se mai poate continua așa cu maxi-taxi-urile. Nu veneau la timp, înghesuiau câte 40 de oameni într un microbuz de 16 locuri iar tarifele le făceau după cum îi tăia capul.
Ca o paranteză, cred că toți primarii ar fi interesați să afle cine a prelungit autorizațiile de transport ale acestor firme cu încă un an și jumătate. Revenind la cazul nostru, ca să rezolv problema, am sesizat situația d-lui Daniel Livezeanu, directorul Autorității de Transport Ilfov. Acești au demarat o serie de controale care au certificat sesizările noastre și, bineînțeles au aplicat o serie întreagă de amenzi transportatorilor. După aceste acțiuni, am organizat o masă rotundă cu patronii acestor firme și le-am spus că dacă nu rezolvă situația, în condițiile în care la noi sunt 2000 de oameni care au nevoie de transport zilnic, vom bloca drumul și astfel nu vor mai putea tranzita localitatea. Am solicitat ca firmele să-și achiziționeze autobuze, lucru care de altfel s-a și întâmplat, ca să dau un exemplu, firma Georgio Trans are acum 4 autobuze care circulă pe relația Ciorogârla – București și retur. Prețul biletului este de 2,5 lei, chiar dacă patronii ar fi vrut un preț de 3 lei, copiii până la 14 ani circulă gratuit, elevii și studenții își pot lua abonamente lunare cu 40 de lei iar adulții cu 60 de lei. Avem și un microbuz la primărie care îi aduce, zilnic, pe toți copiii din comună la școală”.
Gunoaie cu parfum de Capitală
Și la alte capitole consiliul local Ciorogârla stă bine. De la 1 aprilie au început lucrările de apă și canalizare pe străzile nou înființate (22 km) cu finanțare primită de la Consiliul Județean Ilfov. Totodată, continuă curățenia de primăvară, zilnic doi angajați ”periind” străzile comunei. Legat de gunoaie, cea mai mare problemă o reprezintă cele aduse din București. ”Sute de tone de gunoaie sunt aduse de la carierele de piatră de la Grădinari, în special noaptea, și deversate pe raza comunei Ciorogârla. ”Ca să scăpăm de ele, avem cheltuieli de 20-30 de mii de euro anual”, mai spune edilul Niculae

Adresez salutul meu personal tuturor celor care viziteaza aceasta pagina web, iar din partea comunitatii pe care o reprezint, urez bun venit celor care deschid acest site, pentru a afla cat mai multe despre Comuna Ciorogarla.

- Victor NICULAE -

Newsletter

Contact

Ne gasiti la adresa:

Comuna Ciorogirla, Str. Sos. Bucuresti,      nr. 112,
C.P. 077055
Judetul Ilfov

Sau ne puteti suna:

Telefon: 021/313.15.90
Fax: 021/313.15.90

E-mail: contact@primariaciorogarla.ro